GRILOVANÝ TUNIAK NA ŠPARGLI S MRKVOVÝM BRUNIOSS
Bratislavský Food Festival predstavil množstvo výnimočných špecialít, ktoré popredné slovenské reštaurácie ponúkajú svojim hosťom. Recept na výborného grilovaného tuniaka obaleného v drvenom korení, podávaného na špargli s mrkvovým brunioss pre FEMINITY exkluzívne prezradil šéfkuchár štvorhviezdičkového hotela Tulip House Richard Obenrauch.
tuniak,spargla,grilovany,mrkv,abrunoiss,food,festival,jedlo,recepty,frolo,
Ingrediencie:
drvené korenie
čerstvá špargľa
mrkva
červené víno
hnedý cukor
Postup:
Mrkvu skaramelizujeme na cukri, zalejem červeným vínom a necháme prevariť. Vznikne tak mrkvové brunioss, ktoré je prílohou pre grilovaného tuniaka. Tuniak sa obalí v drvenom korení a sprudka sa opečie na ohni. Prílohou je čerstvá špargľa.