Presunúť na hlavný obsah

GRILOVANÝ TUNIAK NA ŠPARGLI S MRKVOVÝM BRUNIOSS

Recepty

Bratislavský Food Festival predstavil množstvo výnimočných špecialít, ktoré popredné slovenské reštaurácie ponúkajú svojim hosťom. Recept na výborného grilovaného tuniaka obaleného v drvenom korení, podávaného na špargli s mrkvovým brunioss pre FEMINITY exkluzívne prezradil šéfkuchár štvorhviezdičkového hotela Tulip House Richard Obenrauch.

Ingrediencie:

tuniak
drvené korenie
čerstvá špargľa
mrkva
červené víno
hnedý cukor

Postup:
Mrkvu skaramelizujeme na cukri, zalejem červeným vínom a necháme prevariť. Vznikne tak mrkvové brunioss, ktoré je prílohou pre grilovaného tuniaka. Tuniak sa obalí v drvenom korení a sprudka sa opečie na ohni. Prílohou je čerstvá špargľa.