Presunúť na hlavný obsah

Zázračný repík v sebe ukrýva protizápalové látky: Dlhodobo chráni najcitlivejší orgán v tele

Zdravie

Reč je o bylinke, ktorá je už dlhé roky považovaná za všeliek. Jedným z jej najväčších benefitov je to, že si poradí so zápalmi obličiek!

 

Starček, útrobník, či boží bič. Toto je iba zopár mien, pod ktorými môžete poznať tento zázrak. Práve repík je považovaný za všeliek a už naše staré mamy si ním liečili takmer všetko. Vedeli ste ale, že repík je najúčinnejším bojovníkom proti zápalom a infekciám obličiek?

Obličky patria medzi najcitlivejšie orgány ľudského tela a ich zápal je jeden z najnepríjemnejších, ktoré sa nám môžu prihodiť. Takmer každý druhý človek si ním prešiel. A práve týmto zápalom a rôznym infekciám môžete predísť vďaka repíku. Repíkový čaj nemá konkurenciu a jeho pravidelným pitím sa zbavíte nechcených zápalov a vyliečite svoje obličky.

Prírodné antibiotiká

Repík je liečivá bylinka, ktorú môžete dennodenne popíjať bez toho, aby ste zaťažili iné orgány.  Čaj z tejto rastliny je to, čo nám pri problémoch s obličkami naozaj pomôže. Za všetko môže kyselina kremičitá a fytoncídy, ktoré pôsobia protizápalovo. Tieto látky sú považované za prírodné antibiotiká, ktoré navyše nezaťažujú pečeň. Podporujú hojivé účinky v tele a teda pomáhajú úplnému vyliečeniu zapálených obličiek.

Potvrdené odborníkmi

Doktor, ktorý sa zápalom obličiek venuje už niekoľko rokov si repík nemôže vynachváliť. „Vždy keď za mnou niekto prišiel s bolesťou v oblasti obličiek, spomenul som si na repík. Vo svojej praxi vidím skvelé výsledky aj vtedy, keď všetko zlyhalo. Našli sme aj iné jeho využitia, ale toto bolo také výrazné, že som ho vždy využil aj na zastavenie bolesti,“ hovorí Dr. John Scudder.

Repíkový čaj

Urobte si aj doma čaj, ktorý slúži nielen pri zápaloch, ale aj ako prevencia proti nim. V dvoch dcl vriacej vody nechajte vylúhovať dve lyžice repíku. Nechajte približne 3-5 minút. Repíkový čaj je veľmi príjemný a nepotrebuje žiadne ďalšie dochucovanie. Ak máte radi sladšie čaje, pokojne si doň dajte lyžičku medu.