Presunúť na hlavný obsah

Tieto dva nápoje pred spaním nepite: Spomaľujú trávenie a pridávajú kilá naviac

Zdravie

Ak vám na vašom zdraví a váhe záleží, spravíte lepšie, ak sa pred spaním vyhnete týmto dvom nápojom. Viete, aké nápoje myslíme?

Každá z nas chce v lete vyzerať čo najlepšie, a preto je dobré dbať na životosprávu, dostatok pohybu, stravu, ale aj na to, čo pijete. Tesne pred spaním to platí samozrejme dvojnásobne.

Mohlo by vás zaujímať: 20 najlepších chudnúcich tipov všetkých čias: Tieto návyky vám dopomôžu k postave podľa predstáv

Mlieko

Hoci ste si v detstve nevedeli predstaviť večer bez mlieka, či už v podobe krupičnej kaše, alebo poháru mlieka s kakaom, v dospelosti by ste si mali na tento zvyk dávať väčší pozor. Preto, ak nemusíte, radšej mlieko pred spaním nepite. Pohár kravského mlieka je zodpovedný za vaše spomalené trávenie a prípadné nafukovanie. Kravské mlieko potrebuje dlhší čas na trávenie a je možné, že sa kvôli nemu ani poriadne nevyspíte. Ak nahodou patríte k ľuďom, ktorí trpia neznášanlivosťou laktózy, večer na mlieko úplne zabudnite. Spravíte lepšie, ak si dáte mandľové mlieko bez cukru, či zázvorový čaj.

Sladké nápoje a ovocné džúsy

Pokiaľ vám na vašej postave záleží, sladké nápoje by ste mali zo svojho jedálnička vylúčiť úplne. Hoci je ovocie zdravé, ovocné džúsy obsahujú príliš veľa fruktózy a cukru. Dať si pred spaním ovocnú "bombu" nie je práve najlepšie. Pokiaľ vás však trápi chuť na sladké a čistá voda vám nestačí, dajte si zopár čučoriedok, poprípade mandľové mlieko so škoricou.

Čítajte: Inšpirujte sa jedálničkom sexi fitnesky Michelle Lewin: Takto sa stravuje počas jedného dňa

Je dôležité to, čo konzumujete a pijete tesne pred spaním, či v čase večere, lebo práve toto jedlo sa vám ukladá v problémových partiách. Ide o to, že váš organizmus sa večer pripravuje na spánok a nespaľuje tak, ako počas dňa. Najlepšie spravíte, ak po večeri absolvujete krátku prechádzku a s jedlom, či nápojmi to nebudete príliš preháňať.

Čo zvyknete piť v čase večere a pred spaním?

spolu hlasovalo 1672 ľudí

mlieko
101
vodu
860
čaj
230