Presunúť na hlavný obsah

VIDEO: Škola golfu 6.diel: Skúsená golfistka Katka Kachlíková nám predvedie prvé odpaly a postoje

Fitness

V dnešnej škole golfu vám predstavíme prvú ženu, ktorá nás bude sprevádzať aj ďalšími dielmi. Zoznámte sa so šarmantnou Katkou Kachlíkovou, ktorá sa golfu venuje už takmer 20 rokov.

V najnovšom dieli vám priblížime golf z pohľadu ženy. Skúsená golfistka a profesionálna športovkyňa Katka je ideálnym príkladom, že tento šport je rovnako vhodný pre ženy ako aj pre mužov. V rozhovore sa dozviete, aký je jej názor na golf a tiež to, aké boli jej začiatky. Natáčanie prebiehalo opäť v srdci svetovoznámeho golfového areálu Black River Golf Resort, ktorý položil základy golfu na Slovensku.

Prečítajte si aj: VIDEO: Škola golfu 4.diel: Naučíme vás, ako by mal vyzerať základný úder "pič"

Prvé začiatky

Zaujímalo nás, ako začala s týmto športom a čo ju k tomu viedlo. „Začínala som s golfom už takmer pred 20 rokmi. Bol to taký novodobý začiatok golfu na Slovensku a vlastne som sa nachádzala v takom golfovom prostredí, takže ma k tomu pritiahli rodičia,“ začala rozhovor Katka.

Golf a zdravý životný štýl

„Golf je veľmi krásny šport, vždy sa nachádzate v krásnom parku. Tá osemnástka môže trvať okolo 4 až 5 hodín, takže človek sa prejde a pritom vykonáva šport a samozrejme stretne aj veľmi veľa ľudí,“ prezradila.

Motivácia pre hru

Zistili sme, aké sú prvotné pocity pri hre. „Najprv je tam to nadšenie, že človek to skúša. Skúša kratšie a dlhšie údery, postupne sa zlepšuje a teší sa na ďalšie tréningy. Je to skôr také motivujúce,“ povedala skúsená hráčka.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Škola golfu 3.diel: Naučíme vás, ako by mal vyzerať jeden zo základných úderov "čip"

Základný postoj a odpal

Skúsená hráčka golfu nám ukázala, ako prebieha základný odpal. „Najprv sa pozriem, že na akú vzdialenosť idem hrať. Ak idem na čo najdlhšiu vzdialenosť, chcem dať čo najdlhšiu ranu okolo 180 až 200 metrov, tak si vytiahnem driver. Samozrejme si zoberiem rukavicu a keďže som praváčka, tak mám rukavicu na ľavej ruke, následne si zoberiem tyčko a loptičku. Dostanem sa k odpalu, natyčkujem si loptičku a zaujmem prvý postoj. Loptička sa nachádza v pozícii buď v strede medzi nohami, alebo ľahko na ľavú stranu k ľavej päte. Zaujmem postoj, pozriem sa, či dobre mierim a pomaličky začnem robiť náprah. Snažím sa držať trajektóriu za loptičkou, hlava sa stále pozerá na loptičku. Pomaly prešvihnem úder a dokončím až dokonca,“ opísala Katka.

FEMINITY TV: Pozrite si najnovší diel školy golfu s Katkou Kachlíkovou a dozvite sa viac