Presunúť na hlavný obsah

Domáca pasta na odstránenie chĺpkov: Hladké nohy na leto vám takto môžu vydržať až mesiac

Krása

Krásna pokožka je v lete akousi samozrejmosťou. Tiež sa ráta s jej dokonalou hladkosťou. Tento rok nemusíte podstupovať bolestivé depilačné kúry. Skúste si doma vyrobiť pastu, ktorá vás rýchlo a účinne zbaví chĺpkov.

V lete by ste si mali dopriať čo najviac odpočinku a rozmaznávania. Samozrejme, dni pokoja nemôžu prísť, kým na ne nie ste poriadne pripravená. Aj vaše nohy či podpazušie musí žiariť a to nie iba od opálenia. Pokožka bez chĺpkov je základom pokojného leta. Vy si ju môžete užívať hneď dnes a spraviť si príjemnú depiláciu v pohodlí domova.

Prečítajte si tiež: Tip na optické zväčšenie pier bez kontúrovacej ceruzky: Tento trik sme sa naučili od svetových vizážistov

Exotické korene

Predstavujeme vám jedinečný recept na pastu, ktorou a zbavíte chĺpkov takmer bezbolestne. Jej pôvod spočíva v ďalekom Oriente a Egypte, kde cukor bol základnou surovinou kozmetických prípravkov. Odstraňovanie chĺpkov cukrovou pastou je veľmi šetrné k pokožke, ktorú táto procedúra vôbec nedráždi. Ako bonus dostanete krásne lesklú a vyživenú kožu.

Pastu si pripravíte zmiešaním nasledujúcich surovín

  • 500 gramov cukru
  • 50 mililitrov vody
  • 50 mililitrov citrónovej šťavy

Všetky suroviny nasypte spolu do hrnca a za stáleho miešania nechajte na platni roztopiť. Svoju zmes sledujte, aby ste si zabezpečili čo najlepšiu konzistenciu. Tá by určite nemala byť riedka, ale ani príliš tuhá. Keď dosiahnete krémovú textúru, odstavte hrniec z platne a nechajte svoju pastu vychladnúť na izbovú teplotu. Hneď potom je možné použiť ju. 

Ľahké a jednoduché použitie

Pred aplikáciou cukrovej pasty si svoju pokožku očistite odličovačom, aby ste sa zbavili nahromadenej mastnosti a nečistôt. Potom do nej votrite cukrovú pastu izbovej teploty, proti smeru rastu chĺpkov. Naneste dve až tri vrstvy a nechajte zaschnúť. Keď budete cítiť, že pasta na pokožke stvrdla, neváhajte a strhnite ju. Pomôcť si môžete aj textíliou, ktorú prisajete na povrch pasty a až následne strhnete.

Mohlo by vás zaujímať: Ako schudnúť 5 kíl tuku za mesiac bez drastickej diéty? Slová fitness trénera by ste si mali vziať k srdcu

Až mesiac bez chĺpkov

Cukrová pasta na depilovanie je úplne prírodná. Obsahuje iba zložky, ktoré bežne nájdete doma vo svojej kuchyni. Jej aplikácia je pohodlná a nemusíte sa báť alergických reakcií. Výsledný efekt vás bude tešiť až mesiac, takže si môžete krásnu pokožku bez chĺpkov vychutnávať naozaj dlhú dobu.