Presunúť na hlavný obsah

Dokonalosť je nuda (alebo zopár dobrých dôvodov, prečo byť tak KRÁSNE iná)

Krása

Ruku na srdce. Každá z nás aspoň z času na čas rieši svoj vzhľad. A teraz nemáme na mysli len našu váhu, či postavu nie práve ideálnu do plaviek. Poznáte to: „zrkadielko, zrkadielko, kto je najkrajší na svete?“

A hoci podľa našich polovičiek sme krásne práve také, aké sme, samé na seba sme častokrát až príliš prísne. V dnešnej dobe, kedy sa na nás z každého časopisu usmieva dokonalá modelka s ideálnymi mierami, nádhernými vlasmi, zubami a bezchybnou pleťou, sa tomu „riešeniu“ skrátka nedá ujsť. Každá z nás má totiž nejakú tú malú (ale milú) chybičku krásy, ktorá nezapadá do priemeru, či nespĺňa predstavu o stereotypnej ženskej dokonalosti.

Dobrá správa je, že práve tieto malé nedokonalosti nás robia jedinečnými. Tak schválne - trápia vás napríklad pehy? Brazílska supermodelka Gisele Bündchen si na nich postavila celú svoju úspešnú kariéru. Neskrýva ich, práve naopak, urobila si z nich poznávacie znamenie, ktoré prezentuje doslova celému svetu. Ak ich môže nosiť hrdo ona, tak prečo nie aj vy? A po ďalšie príklady žien, ktoré svoje pehy neriešia nemusíme veru chodiť ani ďaleko. Známe herečky Táňa Pauhofová či Mária Havranová sú vďaka nim považované za dokonale (aj keď vlastne nedokonale) krásne, priam až éterické bytosti.

Hovorí sa, že vlasy sú korunkou krásy, avšak s ich farbou sa spája nespočetné množstvo mýtov a stereotypov. Blondínky či svetlovlásky sú zväčša vnímané ako naivné a romantické bytosti. Brunetky naopak ako tie viac racionálne, emancipované, či dokonca samostatnejšie osobnosti. A ako sú na tom ryšavky? Nuž, tie do šedého priemeru určite nezapadali ani v minulosti, ani dnes. V stredoveku boli napríklad ženy s touto farbou vlasov častokrát upaľované, pretože ľudia verili, že majú dočinenia s čarodejnicami.

Na otázku, či muži vnímajú ženy ryšavky vďaka farbe vlasov inak odpovedala známa moderátorka Vera Wister: „Ak narážate na to tvrdenie, že kto nemal ryšavú, nevie čo je láska, tak ja nie som veľký fanúšik stereotypov. Ja svoju farbu vlasov neriešim, ale čítala som napríklad, že čašníčky, ktoré sú blondínky dostávajú oveľa väčšie prepitné ako ich kolegyne. Ale na druhej strane o blondínkach koluje aj najviac vtipov! O červenovláskach sa zas hovorí, že sa rady zahrávajú s ohňom a hnedovlásky sú vnímané ako tie racionálne a zodpovedné. Podľa mňa sa to nikdy nedá zovšeobecniť, ale ak je niekto nespokojný so svojou prirodzenou farbou vlasov, v dnešnej dobe to predsa dokáže vďaka šikovnej kaderníčke veľmi jednoducho zmeniť,“ dodáva Vera Wister. 

Nápadne milej nedokonalosti v podobe medzierky medzi zubami sa nezľakli ani Vanessa Paradise či Madonna, ktoré, hoci by mohli, si toto svoje typické poznávacie znamenie nielenže neodstránili, ba priam naopak, s hrdosťou si ho ponechali. A (nielen) vďaka nemu sú dnes známe. Skrátka, neriešia... A tak to má byť.

Nedokonalosti či chybičky krásy máme jednoducho všetci. Nevadí, pretože práve tie z nás robia výnimočné osobnosti. Každá z nás je výnimočná, unikátna, jednoducho KRÁSNE iná. Práve to, čo my vnímame ako nedokonalosť, na nás predsa najviac miluje náš priateľ, manžel, aj najlepšia kamoška. Neriešme. Práve naopak, starajme sa o seba. S láskou, ktorú si zaslúžime. Doprajte si starostlivosť s novou značkou telovej a pleťovej kozmetiky bevola®. Vďaka hodnotnému zloženiu splní aj najvyššie nároky. Bez kompromisov! Za férové ceny ju teraz môžete kúpiť exkluzívne v predajniach Kaufland na celom Slovensku.

Nerieš. Staraj sa.

- reklamná správa -