Presunúť na hlavný obsah

Bola som tou druhou, zatiaľ čo on žil pod jednou strechou s manželkou: Všetko som tolerovala až do jedného momentu

Partnerské vzťahy

Muži by radi mali všetko. Pohodlie domova, navarenú večeru a ožehlené šaty, na druhej strane však bažia po dobrodružstve, vášni a nespútanom vzťahu. Mať obe naraz je však kráčanie po veľmi tenkom ľade.

Neviem, ako sa to stalo

„Nikdy som nechcela byť tou druhou. Vždy som ľutovala ženy, ktoré sa do podobnej situácie dostali a nechápala som, ako mohli niečo podobné vôbec dopustiť. To, že nemajú úctu voči cudzej žene by som ešte pochopila, ale fakt, že podobne dokážu ponižovať samé seba, to mi bolo záhadou. Až do bodu, kedy som sa tou druhou nestala sama.“ trpko spomína Emma.

„Nešlo vôbec o neznámeho muža, ktorý by ma ohúril lacnými trikmi či lichotivými slovami, ktoré chce počuť každá jedna žena. Vôbec nie. Bol to môj kamarát, Denis. Dlhé roky sme skutočne boli len kamarátmi, až pokým neprišiel zlomový moment a on nevyšiel s pravdou o svojom dlhoročnom manželstve von. Priznal sa mi, že mu to neklape a skutočne netuší, ako má v takomto prípade riešiť situáciu. Každým dňom sme si boli bližší, vedeli sme o sebe viac a naše konverzácie sa stávali dôvernými.“ dodáva.

Nenechajte si ujsť: Poznáme skutočný dôvod, prečo moderné vzťahy nevydržia: Psychológovia v tom majú jasno

S kamarátstva niečo viac

„Možno aj preto ani len netuším ako som sa jedného dňa zobudila do rána, kedy bol Denis prvou vecou, na ktorú som dokázala myslieť. Jednoducho som si nemohla pomôcť. Neustále sme boli v kontakte, od rána do večera sme prostredníctvom správ a telefonátov dávali tomu druhému vedieť, ako sa cítime, ako sa jeden druhého nevieme dočkať a odpočítavali sme hodiny dovtedy, kedy sa znovu uvidíme.“ spomína Emma so smútkom.

„S vedomím, že mi na ňom záleží však prišiel i fakt, ktorý som si skutočne nerada pripúšťala, no po našom prvom milovaní bol skôr nevyhnutnosťou ako len vkradnutou myšlienkou. Som tá druhá. Stala som sa tým, čomu som sa celý život chcela vyhnúť a nikdy som si ani len nepripúšťala podobné predstavy. Pri Denisovi som však bola ochotná podstúpiť skutočne čokoľvek, a to aj za cenu, že nateraz nebudem na prvom mieste. Aspoň to som si do určitého bodu myslela.“ opisuje Emma čas, kedy sa ich vzťah dostával do krízy.

Inšpirujte sa: Kvôli vzťahu s ním som úplne stratila sebavedomie: Až toto mi ho prinavrátilo naspäť

Keď som si konečne uvedomila krutú pravdu

„Tvárila som sa, že mi vôbec nevadí byť na druhej koľaji, zdvihnúť vždy, keď zavolá, ak jeho manželka náhodou zmizla z domu alebo išla na víkend k mame. Bola som tam vždy, keď ma potreboval. Nahovárala som si, že som v poriadku a že to celé má z dlhodobého hľadiska určite zmysel. Opustí ju, takto predsa nemôže žiť. To, čo som si však ja sama vytvorila v hlave malo od skutočného scenára, s ktorým sa stotožňoval Denis veľmi ďaleko. To som si ale uvedomila až po tom, čo som v jedno predvianočné popoludnie našla na zadnom sedadle jeho auta v nákupnej taške niečo, čo malo zjavne pred mojimi očami zostať skryté. Kúsok čipkovanej látky však zaujal moju pozornosť a s predstavou, že ide o vianočný darček pre mňa, som sa spokojne načiahla dozadu.“

Mohlo by vás zaujímať: Kríza v našom vzťahu prišla po 10 rokoch manželstva tesne pred Vianocami: Takto sa nám ju podarilo ustáť

„Akonáhle som však vytiahla luxusné spodné prádlo, do lona mi vypadli dve letenky na Kubu, jedna na Denisovo meno, druhá na meno jeho milovanej manželky. Chystali sa stráviť Vianoce v teple. Spolu, akože vášnivým sexom, na Kube. Vtedy mi odrazu všetko došlo. Nikdy sa nerozíde. Kto by totiž nechcel život s čistými košeľami a teplou večerou, ktoré vo voľných chvíľach dopĺňa naivná vášnivá milenka? A všetko sa to občas prekryje vysnenou dovolenkou s „tou vyvolenou“?

„To bola posledná bodka. Ešte v tej sekunde som otvorila dvere a už nikdy som sa nevrátila späť. Škoda, človek si zrejme skutočne musí isté veci zažiť na vlastnej koži.“ dodáva odhodlaná Emma, ktorá už, ako sama tvrdí, podobnú chybu nikdy neurobí.