Presunúť na hlavný obsah

To, že som zbalila môjho muža ja, poznačilo náš vzťah: S takýmto mužom po boku sa to už nedalo vydržať

Partnerské vzťahy

Žijeme v modernej dobe, v ktorej by sa ženy nemali báť urobiť prvý krok, no nie? Nahovárala si Petra.

V láske nikdy nemala šťastie a keď sa jej po tridsiatke rozpadol nádejný vzťah, o ktorom si myslela, že sa už konečne dá pokladať za niečo vážnejšie, mala pocit, že musí niečo zmeniť, inak stratí naozaj všetku nádej.

Inšpirujte sa: Moj muž neustále súperil s mojím bývalým manželom: Až takto som ho nakoniec uistila, že sa nemá čoho báť

„Bola som naozaj zúfalá. Každý mi hovoril, že nemám veci uponáhľať, že mám ako správna žena čakať na to, že ma niekto osloví. Veď som predsa mladá, krásna a šikovná, nie je možné, aby som zostala bez partnera. A ja som aj čakala. Poslušne som sedela na zadku celých 5 rokov a verila som v to, že sa niekto skvelý a vhodný nájde. Po tom, čo ma však opustil aj Filip, strácala som vieru aj trpezlivosť. Aj preto som si povedala, že to vyskúšam inak,“ vysvetľuje Petra fakty, ktoré predchádzali jej odvážnemu konaniu v súvislosti so súkromným životom.

Vzala veci do vlastných rúk

Už dlhšie sa jej páčil kolega z toho istého oddelenia, no nikdy si nemyslela, že by spolu reálne mohli niečo mať. Bol na ňu až príliš dokonalý, aspoň to si hovorila zakaždým, keď ju niekde v hlave prebadla myšlienka, že by to mohla aspoň skúsiť. Prišiel však rozchod a Petra si uvedomila, že skutočne nemá čo stratiť. Pozve ho von a ak povie nie, už nikdy sa natoľko neponíži, aby sa ponúkala mužovi, ktorý sa jej páči. No on pozvanie prijal.

Mohlo by vás zaujímať: Zoznámila ma s ním priateľka a nakoniec mi ho prebrala: Aj toto mi pomohlo vyjsť z celej situácie ako víťaz

„Nedokázala som uveriť tomu, čo sa práve stalo. Roky som sa vyhýbala podobnému činu v presvedčení, že sa to na ženu nepatrí a nakoniec som vďaka vlastnej odvahe a konaniu sedela na večeri s mužom, o ktorom som mesiace snívala. Zrazu som mala pocit že môžem všetko, že konvencie a pravidlá už vôbec nemusím počúvať a moja ženská sila spočíva práve v tom, že som svoj život konečne vzala do vlastných rúk,“ dodáva Petra.

Na lenivosť sa ľahko zvyká

„Skončili sme spolu a ja som myslela, že to tak jednoducho malo byť. Osud to tak chcel, mala som si prejsť problémovým obdobím, aby som nakoniec dospela a zmenila sa na vyspelú ženu, ktorá získa všetko, čo chce. No po určitom čase som si začala všímať, ako sa môj princ na bielom koni vlastne správa. A od vysneného muža to začínalo mať celkom ďaleko. Peter sa nedal pokladať za zlého partnera, avšak čím ďalej, tým viac mi bolo jasné, že ho moja počiatočná horlivosť istým spôbom ovplyvnila. A možno ani nie tak jeho ako celý náš vzťah. Vôbec sa nesnažil, všetko nechával na mňa, pokiaľ šlo o hocijakú spoločnú aktivitu, každé jedno rozhodnutie bolo vlastne mojím, nevedel vymyslieť absolútne nič. Akoby mu to bolo jedno, nechal sa naším vzťahom unášať, plavil sa na vodách pohody, ktorá nikdy neupadla do rutiny, pretože som sa o to postarala. Bola som vo vzťahu s atrapou muža a mohla som si za to sama,“ uvedomila si zrazu Petra, ktorej prehnaná kontrola nad celou situáciou odrazu spôsobila skutočný problém.

Nenechajte si ujsť: Žila som s tyranom: Muselo sa stať toto, aby som pochopila, že náš vzťah nemá zmysel

Možno jej nerobilo problém osloviť muža a urobiť prvý krok, no uvedomiť si, že žije vo vzťahu, kde všetko stojí na nej, je už trošku silná káva aj na ňu. Síce je zase raz sama, no aspoň nemá na krku vzťah, ktorý sa stal prácou na plný úväzok.

Mali by ženy urobiť prvý krok, ak ich niekto zaujme?

spolu hlasovalo 220 ľudí

Áno
148
Nie
72