Presunúť na hlavný obsah

Vedela som, že môj otec je mame neverný: Pravdu som jej povedala zámerne presne na Štedrý večer z tohto dôvodu

Feminity

Vzťah mojich rodičov sa javil vždy ako idylický. No ani náhodou to tak nebolo. Keď sa mi podarilo odhaliť skutočnú pravdu, dlho som nevedela, ako sa zachovať.

Predsa len, odhaliť neveru vlastného otca nie je práve najpríjemnejšie. Oveľa ťažšie je však rozhodnutie, čo s tým urobiť ďalej. 

Prečítajte si: Podviedla som ho bez rozmyslu: Po tom, čo si našiel novú partnerku, som urobila toto, aby som ho získala naspäť

Detaily, ktoré tvoria celok

Ako malé dievčatko som ani na sekundu neuvažovala nad tým, že by niečo medzi mojimi rodičmi nebolo v poriadku. Vždy boli pre mňa prototypom ideálneho manželstva. Trávili sme veľa času ako rodina, chodili sme na spoločné dovolenky a neodmysliteľnou súčasťou nášho života boli aj nedeľné obedy. Veľa mojich spolužiakov bolo z rozvedených rodín a ja som si vždy v duchu hovorila, aké je to skvelé, že naši sú zohraný pár. V čase mojej puberty som si však začala všímať drobné detaily, na základe ktorých som pochopila, že nie je všetko zlato, čo sa blyští. Moji rodičia totiž evidentne už roky prežívali krízu, len moja mama sa ju snažila so všetkých síl predo mnou skryť. Chcela aby aby som vyrastala v kompletnej rodine. A tak bola ochotná tolerovať neveru môjho otca, jeho milenky a výkyvy nálad. Jednoducho sa s tým naučila žiť. Ten kto mi otvoril oči a povedal celú pravdu, bola moja stará mama. Roky sa prizerla na to, ako je vlastný syn ubližuje mojej mame a keď som mala 18, povedala si, že stačí. 

Každý má právo na vlastné šťastie

Keď som týždeň pred Vianocami zistila, aká je pravda a bola som si istá, že môj otec pokračuje vo svojom zvláštnom životnom štýle a užíva si babami v mojom veku, rozhodla som sa, že to len tak nenechám. Paradoxne som však necítila hnev, či zlosť. Stále som ho mala rada. Chcela som však len, aby moja mama, mala opäť možnosť žiť normálne a slobodne. Preto, keď sme si všatci sadli k Štedrovečernému stolu a obaja sa tvárili ako čerstvo zamilovaná dvojica, oznámila som im, že viem všetko. Že už sa na nič nemusia hrať a túžim len po jednom. Aby sa rozviedli. Ak nie sú spolu šťastní, nemá význam, aby spolu zostávali. Každý má právo na šťastie a ak ho nenašli spoločne, je čas ísť. Áno, moji rodičia sa do pár mesiacov rozviedli a ja viem, že nič lepšie nemohli urobiť. Veľmi som si vážila, čo bola ochotná mama pre moje krásne a bezproblémové detstvo urobiť, no zároveň ma mrzelo, že sama stratila roky života. To prečo to urobila, som pochopila až v okamihu, keď som sa ja sama stala mamou. 

Neprehliadnite: Toto ruské dievčatko je hviezdou instagramu: Vyzerá ako vystrihnuté z rozprávkovej knižky