Presunúť na hlavný obsah

Opustil ma takmer pred oltárom: Keď som si začala nový vzťah, takto som spanikárila

Sex a vzťahy

Niekedy sa začneme správať po rozchode úplne iracionálne len preto, že máme v hlave zakorenené, že chceme dohnať stratený čas. To sa stalo aj našej čitateľke Stele (29), ktorá si kvôli tomu zničila nádejný vzťah.

Namiesto svadby rozchod 

Stela patrila k tej skupine žien, ktorá sa uspokojila s pokojným životom na vidieku obklopená istotou v podobe svojej rodiny a nastávajúceho manžela, s ktorým chodila od skončenia strednej školy. Hoci chvíľu obaja spolu žili aj v hlavnom meste, počas vysokoškolských štúdií a neskôr kvôli jeho perspektívnej práci, nakoniec sa vrátili do dediny, s ktorej obaja pochádzali, pretože Stela si na hlavné mesto nedokázala zvyknúť. „Všetko sa zdalo byť v najlepšom poriadku, obaja sme si našli prácu v neďalekom meste, žili sme na dedine medzi priateľmi, známymi a rodinou, a ja som pomaly plánovala našu svadbu. V tom čase som mala už 27 rokov a cítila som sa na vydaj dokonca stará. Avšak asi týždeň pred svadbou, kedy sme mali všetko už pripravené, objednané a zaplatené, prišiel môj nastávajúci za mnou s tým, že namiesto svadby sa rozhodol pre rozchod. Vraj sa z mojej strany cítil byť celý vzťah tlačený do vecí, do ktorých nechcel. Vraj sa chce vrátiť späť do hlavného mesta a nechce žiť na dedine. Ďalej som už ani nepočúvala, zrútil sa mi celý môj vysnívaný život a na čas som sa do seba uzavrela,“ opisuje situáciu Dominika. 

Mohlo by vás zaujímať: Zamilovala som sa do švagra: Keď to zistil môj muž, konal úplne inak, ako by to urobil hociktrý iný chlap

Kruté precitnutie 

Po rokoch vzťahu si Dominika musela začať zvykať žiť sama, ale čo bolo najťažšie, musela si priznať pár vecí, ktoré sa jej vôbec nepáčili. „Na rozdiel od môjho ex som nemala vybudovanú žiadnu oslňujúcu kariéru, mala som len priemerne platenú prácu, z ktorej som sa nemala príliš kam posunúť. Nemala som ani toľko úspor, aby som sa konečne mohla osamostatniť od rodičov a bývala som kvázi stále vo svojej detskej izbe. Zrazu som už nemala ani partnera, ktorému som chcela byť dobrou manželkou aj matkou jeho detí. V podstate som nemala žiadny záložný plán, spoliehala som sa len na to, že sa vydám, porodím deti, postarám sa o domácnosť a budeme mať krásny život. Nemôžem uveriť, že som bola taká sprostá...,“ predostiera pravdu o sebe ďalej. 

Čítajte tiež: Kvôli práci som sa presťahovala preč od rodiny: To, čo sa stalo potom, som nezvládla

Panika a hlas v hlave bol silnejší než zdravý rozum

Netrvalo dlho a Dominika si napokon našla do roka na snúbenca aj náhradu. Ich vzťah sa zdal byť perspektívny,  jej nový priateľ Marek (29) mal na rozdiel od jej bývalého tú istú predstavu o spoločnom živote na dedine. Avšak ako Dominika spomína ďalej, všetko to pokazila práve ona. „Od momentu, ako som sa s ním dala dokopy som sa upla na myšlienku, že mám 29 rokov a musím sa do 30-tky stihnúť vydať aj otehotnieť. Vôbec som si svoj nový vzťah neužívala, videla som v ňom len to, čo som stratila a čo môžem znova získať rýchlo naspäť. Tu sa ani nedalo povedať, že som tlačila na pílu, ja som sama bola tá píla a každá jedna naša konverzácia sa končila mojím výstupom, prečo by sme sa mali vziať. Cítila som, že on sa na to ešte necíti, že si chce ten vzťah vychutnávať, a hoci aj mne sa páčil a chcela som mu dať šancu, správala som sa ako posadnutá a opäť tlačila niekoho do niečoho, čo vyhovovalo len mne,“ priznáva Dominika smutne. 

Neprehlidnite: Mala som skvelý vzťah s mužom: Malo to však jednu chybu, kvôli ktorej dnes ľutujem, že som ho vymenila za iného

Nakoniec sa stalo presne to, čo sa dalo aj predpokladať. Marek sa cítil byť tlačený do svadby a hoci mal Dominiku rád a vkladal do ich vzťahu veľké nádeje, skončil to. Dominika zase pochopila, že vkladala veľké nádeje nie do toho vzťahu, ale do naplnenia svojich hlúpych presvedčení. Že jej nešlo o šťastie a lásku človeka, ale o naplnenie akéhosi nezmyselného plánu. Dnes je stále sama, nový vzťah nemá, snaží sa nájsť samu seba a pracovať na sebe.