Presunúť na hlavný obsah

Exkluzívny rozhovor: Slovenský fotograf Michal Pudelka a jeho unikátne fotografie pre ERDEM x H&M

Feminity

Uznávaný fotograf Michal Pudelka robí Slovensku vo svete naozaj dobré meno. Najnovšie sa môžete nechať unášať jeho unikátnou sériou fotografií pre dizajnérsku kolekciu ERDEM x H&M. O tom, že máme byť na koho pyšný, sa môžete presvedčiť v rozhovore.

Uznávaný fotograf Michal Pudelka vytvoril unikátnu sériu fotografií pre printovú kampaň kolekcie ERDEM x H&M, pohrávajúc sa s ideou rodinných portrétov. Túto kampaň nafotil počas natáčania krátkeho filmu Baza Luhrmanna, kde sa modelky s modelmi pripojili k hercom z filmu a nafotili niekoľko fotografií, pridávajúc do ERDEM x H&M sveta extra dimenziu. Prinášame vám exkluzívny rozhovor s týmto talentovaným Slovákom.

Aké bolo fotenie pre ERDEM X H&M kampaň?

Bola to úžasná skúsenosť, môcť spolupracovať s tak talentovanými umelcami ako Erdem a Baz Luhrmann, všetko pod taktovkou H&M. Okrem toho, že išlo o naozaj podmanivý projekt, tak ma na ňom dostla jeho autenticita a kreatívnosť. 

Čo hovoríš na fotenie na takýchto zaujímavých miestach? Ako si vytvoril svet pre printovú kamapaň?

Fotiť na týchto miestach bolo pre mňa úplne prirodzené, ale zároveň aj inšpirujúce. Dá sa povedať, že to nadväzovalo na moju predchádzajúcu prácu. Hlavnou inšpiráciou pre mňa bol samozrejme svet, ktorý stvoril Baz pre ERDEM x H&M a tiež som pracoval s Erdemovou víziou vnímania značky pre concept printovej kampane. Mysleli sme si, že by bolo skvelé vytvoriť modernú verziu klasických rodinných portrétov, vytvárajúc nové charaktery v ERDEM svete. Vopred som si nakreslil nejaké skice, toho, ako si tento svet predstavujem a z toho som potom vychádzal. 

Môžeš nám prezradiť viac o fotení? Čo bolo pre teba inšpiráciou? Čo si ním chcel vyjadriť? 

Fotky do lookbooku sú súčasťou väčšieho spoločného projektu tvoreného mojou printovou kampaňou a Bazovým filmom. Myšlienkou bolo odprezentovať priesotory rodinného domu, kde bola fotená rovnako ako kampaň, tak aj film. Svetlo je na týchto fotkách kľučovým elementom a má navodiť ešte intímnejšiu rodinnú pohodu. Do svojej tvorby som s nadšením pridal prvky prekvapenia a surealizmu. Prostredníctvom detailov som sa potom snažil docieliť želanú atmosféru. 

Aká bola spolupráca na kampani s ERDEM a H&M?

Erdem má naozaj silný zmysel pre identitu značky, má veľa nápadov a vízií. Celá kolekcia na mňa zapôsobila najmä veľkým zmyslom pre detaily v jednotlivých kúskoch – od šitia, potlače výšiviek. Zároveň bolo naozaj skvelé vidieť EREDEMa pri jeho prvej expanzii do sveta mužskej módy

V kampani sa objavili supermodelky Saskia de Brauw, Imaan Hammam, Grace Hertzel a supermodeli Fernando Cabral, Neels Visser a Tony Ward. Pripojili sa k hercom ako Ruby Dagnall, Tom Rhys Harries, Hero Fiennes Tiffin a Harriet Walter. Fotenie sa odohrávalo v obrovskom zámku, ktorý je vždy plný kvetov, s dôrazom na krásu a pozitivitu kolekcie ERDEM x H&M.